Навігація

Календар
«    Жовтень 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Зворотній зв'язокЗв'язок з адміністрацією сайту

Корисні посилання
Безвіз
Sydtcn
Sydtcn
Безвіз
Безвіз
Держспоживслужба
Гаряча лінія земельний
75 Кіровоградська область
Земля учасникам АТО
Енергозбереження
Центр допомоги учасникам АТО
Корупція
Тарифна децентралізація
Маєте проблеми зору?
Для збільшення розміру
шрифту натисніть на
клавіатурі одночасно
"Ctrl" і "+"

Опитування
Відповідь, отримана на Ваше звернення до адміністрації Добровеличківського району оброблена:

Корисні посилання
У третю неділю жовтня в Україні відзначається професійне свято працівників харчової промисловості.
Розвиток харчової промисловості є одним з пріоритетних напрямків економічної політики держави. Виробництво харчових продуктів та напоїв традиційно займає одне з провідних місць у промисловості Кіровоградщини.
У січні-серпні 2020р. питома вага обсягу реалізованих харчових продуктів та напоїв у загальному обсязі реалізованої промислової продукції області склала 37,9% (8,3 млрд.грн). Найбільше реалізовано олії та тваринних жирів – на 4,4 млрд.грн, м’яса та м’ясних продуктів – на 0,9 млрд.грн.
Порівняно з січнем–серпнем 2019р. випуск промислової продукції у виробництві харчових продуктів та напоїв збільшився на 10,1%. Підприємствами області вироблено олії соняшникової нерафінованої 575 тис.т, олії соєвої нерафінованої – 44,4 тис.т, виробів ковбасних – 8,5 тис.т, борошна пшеничного чи пшенично-житнього – 31,5 тис.т, виробів кондитерських з цукру інших – 7,9 тис.т, хліба та виробів хлібобулочних –  6,5 тис.т.
У січні–серпні 2020 р. середньооблікова кількість штатних працівників (по юридичних особах та відокремлених підрозділах юридичних осіб із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб) у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів склала 9,8 тис. осіб. Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника становила 8374 грн.
Виробництво харчових продуктів високої якості потребує впровадження сучасних технологій, модернізації виробничих потужностей. У січні-червні 2020 р. підприємствами харчової промисловості освоєно 698,1 млн.грн капітальних інвестицій, що становило 72,6% загального обсягу інвестицій, освоєних промисловими підприємствами області.
Продукція харчовиків Кіровоградщини широко відома не тільки за межами області, а й України.

Індекс споживчих цін (індекс інфляції) у вересні 2020 року порівняно з попереднім місяцем у Кіровоградській області становив 100,1%, з початку року – 101%, в Україні – 100,5% та 101,7% відповідно.

 

Населення. Станом на 1 серпня 2020р., за оцінкою, на території району проживало 32,3 тис. осіб. У січні–липні 2020р. чисельність населення зменшилася на 227 осіб. Природне скорочення населення становило 202 особи, міграційне – 25 осіб.

Підприємствами Кіровоградської області у січні–серпні 2020 року реалізовано промислової продукції на суму 21,8 млрд.грн, з неї продукції переробної промисловості – на 15,4 млрд.грн (70,3%). Частка промислової продукції, реалізованої за межі України, становила 27,1%.
Питома вага обсягу реалізованих харчових продуктів та напоїв, який становив 8,3 млрд.грн, склала 37,9%. Найбільше реалізовано олії та тваринних жирів – на 4,4 млрд.грн, м’яса та м’ясних продуктів – на 0,9 млрд.грн.
Підприємствами з постачання електроенергії, газу пари та кондиційованого повітря реалізовано продукції на суму 4,4 млрд.грн або 20% загальнообласного обсягу.